Rhodot ja Atsaleat

Tähän aikaan kesästä alppiruusut ja atsaleat ilahduttavat kukillaan. Ja mikä parasta, ne kukkivat hieman eri aikaan, joten pihalla on ollut jo parin viikon ajan kukkaloistoa.

Ensimmäisenä kukintansa aloittaa Gentinatsalea ’Kullannuppu’, joka tässä epäselvässä kuvassa on oikealla puolella oleva keltainen kasa.
Kuvassa on kukkiva Nukka-alppiruusu 'Hellikki'.
Sitten on vuorossa Nukka-alppiruusu ’Hellikki’.
Samanaikaisesti Hellikin kanssa kukkii Kelta-alppiruusu ’Vieno’. Vieno sai alkukeväästä pahoja aurinkovaurioita, sillä tonttimme vierestä kaadettiin metsä ja Vieno saa nyt liikaa aurinkoa. Yritän ensi keväänä muistaa laittaa paremmat suojat.
Revontuliatsalea ’Mandarin Lights’ on mielestäni kaikkein kaunein. Se on selkeästi jonkin värinen, ei siis mikään pastelliväri.
Turkinalppiruusu ’Marcel Menard’ omaa aivan mielettömän upeat liilat kukat. Näitä olisi pitänyt ostaa enemmän.
Tänä vuonna Alppiruusu ’Roseum Elegans’ on ensimmäistä kertaa kukassa.
Kuvassa on kukkiva Puistoatsalea 'Ruususen uni'.
Tänä vuonna Puistoatsalea ’Ruususen uni’ kukkii ensimmäistä kertaa. Harmi, että se tuli istutettua ’Roseum Elegans’ alppiruusun viereen, sillä se syö tämän kukan värit. Täytyy katsoa tarpeeksi läheltä, niin huomaa ruususen kauneuden.
Myös Marjatanalppiruusu ’Mikkeli’ kukkii ensimmäistä kertaa. Pieni pettymys, täytyy myöntää. Kukkanuput ovat selkeästi vaaleanpunaiset, mutta avautuneet kukat ovat miltei valkoiset. Vähän liian laimeat minun makuuni.

Jätä kommentti