Istutusalueiden uusiminen

Huhtikuu ohitettiin vähän niin kuin huomaamatta. Meillä oli pihalla suurin osa huhtikuusta täysin talvikuukausi. Yhtenä viikonloppuna ehdittiin haravoimaan ja leikkaamaan pensaita, ennen kuin piha taas peittyi lumella. Sitä suuremmalla syyllä toukokuussa täytyy tehdä puutarhatöitä oikein urakalla.

Meillä on vuodesta 2017 alkaen ollut lasitetun terassin vieressä ”väliaikainen” kestopuureunus nurmikon, istutusalueen ja kulkuväylän välissä. Viime syksynä päätimme ihan vain yhtäkkisestä päähänpistosta, että tuo väliaikainen reunus on nyt vaihdettava johonkin pysyvään ratkaisuun. Syyskuussa 2023 alueet rajattiin reunakivellä ja samalla kulkuväylälle asti levinneeltä istutusalueelta hävitettiin huonokuntoisia kasveja ja siirrettiin suureksi kasvaneita kasveja muille paikoille. Samalla lisättiin yksi liiketunnistimella toimiva valaisin pihalle, jotta kulku kellarille olisi valaistu.

Viime viikonloppu oli ihanan aurinkoinen ja lämmin, joten se oli hyvää aikaa aloittaa urakointi. Istutusalueelle siirsin pihalla jo olemassa olevan alppiruusun ’Royal Rosy’, 3 atsaleaa ’Ruususen uni’ ja 2 syyshortensiaa ’Vanilla Fraise’.

Uusina kasveina alueelle istutettiin pikkujasmike Philadelphus x lemonei ’Avalanche’, alppikärhö Clematis alpina ’Columella’, espanjankurjenpolvi Geranium endressii ’Wargrave Pink’, kevätkaihonkukka Omphalodes verna, pikkutalvio Vinca minor ja kevätmessuilta ostetut ”nimettömät” marskinlijat, salkoruusut sekä pionin. Saa nähdä miltä osin joudun kasvit uusimaan ensi vuonna. En ole nimittäin vielä koskaan saanut salkoruusua kasvamaan pihallamme ja marskinlilja on minulle uusi kokeilu.

Mullat loppuivat kesken, siksi osa alueesta on vielä kattamatta.

Jätä kommentti